este o forma  gravă de cancer de piele ce se  dezvoltă în melanocite (celulele producătoare de pigment ale pielii).

frecvenţa apariţiei îndeosebi la persoane tinere (20 - 40 de ani)  şi copii este în creştere datorită expunerii excesive la radiaţiile ultraviolete (plajă, solar).

provoacă 75% din totalul deceselor cauzate de cancerele de piele.

semnalul de alarmă îl constituie modificarea dimensiunii, formei sau culorii unei aluniţe sau  formaţiuni cutanate.

Depistarea precoce este singură metoda de reducere a mortalităţii.

Dermatoscopia (examinarea leziunilor cutanate pigmentare cu ajutorul unui microscop monocular de mana – dermatoscop-)  este singura metoda de depistare precoce a  melanomului ! 

 

Dermatoscopia este disponibila in prezent la Clinica Terra Aster Alba Iulia, este nedureroasa si are valoarea unui test screening pentru cancerul de piele, test care se adreseaza atat copiilor cat si adultilor.

 

Din respect pentru dumneavoastra, Clinica Terra Aster se alatura  campaniei “zilele protectiei solare” care se desfasoara in perioada mai-iunie 2015 cu scopul de informare si educare a populatiei in vederea depistarii si tratarii precoce a cancerului de piele, oferind gratuit servicii de dermatoscopie, in intervalul orar afisat pe site-ul clinicii. 

 

Dr. Hana Decean 9.05;23.05; 6.06; 20.06 ora  800-900.

Melanomul este una din cele mai agresive tumori maligne. Se dezvoltă pe seama melanocitelor sau a celulelor nevice şi poate porni dintr-un tegument sănătos, dintr-un nev (alunita) nevo-celular displazic, joncţional, sau dintr-un nev albastru. Apare cel mai frecvent la nivel cutanat, dar se poate forma în orice ţesut ce conţine celul epigmentare. Diagnosticat la timp, melanomul poate fi tratat.Medicul dermatolog poate obţine informaţii precoce, de mare folos în deosebirea leziunilor pigmentare benigne de melanoame sau alte leziuni pigmentare maligne prin efectuarea unei examinări numită dermatoscopie.

 

Dermatoscopia (microscopia cu epiluminescenţa, dermoscopie) este o procedură care nu doare şi care utilizează un microscop de mână (dermatoscop); acesta se aplica pe suprafaţa formaţiunii pigmentare sau a tegumentului şi permite identificarea unor elemente cu valoare de diagnostic (reţea pigmentară, culori, puncte negre, globuli cafenii, etc); aceste elemente constituie baza unor algoritmi de diagnostic care permit diferenţierea între o leziune pigmentară sau nu (melanocitară sau non-melanocitară), respective maligna sau nu. Pe baza acestei examinări medicul dermatolog decide ulterior dacă formaţiunea examinată prezintă risc vital, necesitând confirmarea suspiciunii de malignitate prin efectuarea unei biopsii sau a unei excizii chirurgicale.

 

Fiecare dintre noi, ca pacient, avem un rol important în diagnosticul precoce al cancerului de piele şi îndeosebi a melanomului prin: autoexaminarea periodică a pielii şi a aluniţelor, protejarea corectă împotriva razelor solare şi adresarea periodică la dermatolog pentru efectuarea dermatoscopiei (test screening în diagnosticul cancerului de piele).

 

Autoexaminarea tegumentului trebuie efectuată o dată pe luna îndeosebi  la adulţii proveniţi din familii cu nevi atipici şi melanoame, respectiv o dată la 2 luni la copii proveniţi din familiile precizate anterior. Se urmăreste cu atenţie evoluţia aluniţelor sau modificarea acestora în mărime (nevul se măreşte brusc sau continuu), culoare (apare o gamă largă de culori sau combinaţii de culori), înăltime (un nev care a fost plan sau uşor bombat creşte brusc în înălţime), suprafaţa (nevul devine brusc erodat sau pustulos, prezintă ulceraţii sau sângerări), senzaţii (aluniţa devine dureroasă sau prezintă mâncărime); tegumentul înconjurător aluniţelor poate devenii, de asemeni roşu sau poate prezenta alte modificări de culoare. Orice aluniţă care arată diferit de restul, trebuie să atragă atenţia pacientului şi să fie examinată de către medicul dermatolog.

 

Protejarea corecta împotriva razelor solare presupune aplicarea de rutină a cremelor ecran solar cu un factor de protecţie solară (SPF) minim 15 (în cazul persoanelor ce petrec mai mult timp în aer liber este necesară utilizarea unui SPF minim 30); expunere minimă la soare între orele 10 şi 4 dupa-amiaza; evitarea solarelor şi a paturilor de bronzare artificială, şi nu în ultimul rând utilizarea îmbrăcămintei cu protecţie solară (ţesături dense de culori aprinse sau închise; pălării cu boruri largi, ochelari de soare cu protecţie UV).

 

Examinarea periodică a intregului tegument de către dermatolog, respectiv dermatoscopia, trebuie efectuată la interval de 6 luni (atunci când nevii sunt stabili), la 3 luni (în cazul copiilor în perioada de pubertate) şi uneori chiar lunar (la gravidele cu factori de risc).

 

Protejaţi-vă aşadar de agresiunea razelor solare, examinaţi-vă periodic pielea şi aluniţele şi consultaţi medical un dermatolog imediat ce observaţi modificări ale aluniţelor sau apariţia unor aluniţe noi pentru a preveni apariţia cancerului de piele.

 
CENTRUL MEDICAL TERRA ASTER VĂ OFERĂ::
 
 • ÎNDRUMARE COMPETENTĂ PENTRU NUTRIŢIA ECHILIBRATĂ
 • STABILIREA TIPULUI CONSTITUŢIONAL PRIN METODA BIOIMPEDANŢEI
 • SUCCES PE TERMEN LUNG
 • EFICIENŢĂ GARANTATĂ ÎN TRATAREA OBEZITĂŢII SUB SUPRAVEGHERE MEDICALĂ
 
COLABORATORI::
 
PROFESOR DOCTOR KLAUS GEISSLERNUTRIŢIE ŞI DIETETICĂ,MANAGER LA CENTRELE DE PROFIL DIN GERMANIA ŞI LUXEMBURG
DOCTOR ANAMARIA SĂBĂCIAG MEDIC SPECIALIST MEDICINĂ INTERNĂ
 
 

PREGATIREA PENTRU UROGRAFIE

Dacă aveţi nevoie de un diagnostic corect al posibilelor probleme la nivelul rinichilor sau a altor organe ale sistemului urinar, ar fi bine să vă pregătiţi cu 3 zile înainte.

Dieta de 3 zile:
- se exclud produsele ce pot provoca balonarea: lapte, varză,fasole,fructe (mere, banane, struguri) şi sucurile din fructe, paste făinoase, apă carbogazoasă, compot, dulceţuri;
- se indică: terciuri pe apă, omletă, carne şi peşte fiert, supe şi lichide (apă plată) din abundenţă, chefir, brânza degrăsată, pesmeţi, ceai fără zahăr, alimentele se prepară preferabil pe aburi, se fierb sau se coc;
 
Cărbune medicinal 1 tabletă inainte de fiecare masă de 3 ori/zi
Espumisan 2 capsule după fiece masă 3 ori/zi.
 
Cu o seară înainte de examinare - o cină uşoară la orele 18:00 (ceai de muşetel fără zahăr şi pesmeţi albi/paine prajita).
SE ADMINISTREAZĂ PE CALE ORALĂ O TABLETĂ DE CLARITIN
 
Dacă în anamneza pacientului sunt constipaţii, două seri la rând se va consuma la alegere Ulei de ricină 30 ml, sau Duphalac 60 ml sau Dulcolax (  Adulti: Doza normală este de un supozitor de 10 mg. Numai în cazurile speciale este necesară administrarea celui de al doilea supozitor. Obişnuit acesta este eficace în aproximativ 30 de minute.).
 
În dimineaţa examinării 
 
SE RECOLTEAZA SÂNGE PE NEMÂNCATE PENTRU UREE ŞI CREATININĂ
SE ADMINISTREAZĂ PE CALE ORALĂ O TABLETĂ DE CLARITIN
 
un dejun uşor (ceai de muşetel fără zahăr şi pesmeţi albi şi 2 capsule de Espumisan).
 
Până după examinare nu mai consumaţi alimente.Puteţi bea apă plată. 
 
În cazul investigaţiei de urgenţă - 8-10 capsule de Espumisan, investigaţia urmând a se face doar dupa 1,5 ore.
 
DE REŢINUT:
UROGRAFIA SE EFECTUEAZĂ CONTRACOST ( 250  LEI) ŞI DOAR PE BAZĂ DE BILET DE TRIMITERE CU PARAFA UNUI MEDIC
MEDICAŢIA SE CUMPARĂ DE CĂTRE PACIENT DE LA FARMACIE
SUBSTANŢA DE CONTRAST ŞI CELELALTE MATERIALE NECESARE UROGRAFIEI SUNT INCLUSE ÎN PREŢUL UROGRAFIEI
 
CONSULTAŢII PNEUMOLOGIE -  DR. MADA VIOREL - Luni 1500 - 1700, Miercuri 1700 - 1900  
CONSULTAŢII PEDIATRIE -  DR. POPA  ANA - Luni 0800 - 2000, Miercuri 0800 - 2000Vineri 0800 - 1900   
 
ALERGOLOGIE: Dr. VALEA DELIA /Dr.ENARU IOANA Sâmbăta 1000-1500  
CHIRURGIE: Dr. BUMBU CONSTANTIN Vineri 1700-1800  
ECOGRAFIE: Dr.DAMIAN CLAUDIU Vineri 1600-2000  
ENDOCRINOLOGIE: Dr. VOIA CRISTIAN Miercuri 0800-1100,Dr. DANCIU CRISTINA Luni 1000-1500,Dr. DAVID IOANA Sâmbăta 0900-1500 
DERMATOLOGIE: As.Univ.Dr. DECEAN HANA Sâmbăta 900-1500, Dr. SURCEL ALINA Joi 1000-1700  
ORL: Dr. POP MARIUS Joi 1700 - 1830
CARDIOLOGIE: As.Univ.Dr. RADULESCU MARIA LILIANA Vineri 1600-2000 , Sâmbăta 900-1300  
ECOGRAFIE: As.Univ.Dr.VASILE TUDOR Sambăta 1000-1500
PEDIATRIE: Dr.POPA ANA  Luni 0800- 2000, Miercuri 0800- 2000, Vineri 0800- 1900

PROFIL LIPIDIC

Profilul lipidic reprezintă un grup de teste indicate pentru determinarea riscului de boală coronariană (CHD). Studiile efectuate indică nivelul seric crescut deLDL-colesterol drept cauza majoră de boala coronarian,. Evaluarea riscului necesită măsurarea LDL-colesterol şi identificarea determinanţilor de risc asociaţi. La toţi adulţii cu vârstă ≥ 20 ani, sănătoşi, fără factori de risc, la 5 ani,peste 40 ani la 2 ani ,la adulţii cu factori de risc sau colesterol crescut în antecedente, anual.

 

1.Colesterol total    

2.LDL-colesterol  

3.HDL-colesterol  

4.Trigliceride

 

Bibliografie:

1.Executive Summary of the Third Report of the National Cholesterol Education Program (NCEP) Expert Panel on Detection, Evaluation, and Treatment of High Blood Cholesterol in Adults, NIH Publication No. 01-3670, 2001.

DIABET

Diabetul zaharat este o boală cronică care necesită un control medical permanent, complex, in scopul prevenirii complicaţiilor acute şi reducerii riscului apariţiei complicaţiilor pe termen lung.
Monitorizarea pacienţilor diagnosticati cu diabet zaharat prin teste de laborator, constă în primul rând în controlul glicemiei, alături de teste care detectează eventuala prezenţă a complicaţiilor acute sau cronice.

 

Glucoza serica*  
Glucoza urinara*  
A1c*  
Profil lipidic  :   LDL-colesterol **  

                        TG ** 

                        HDL-colesterol ** 

                        Colesterol total **

Microalbuminuria** 

Creatinina serica**   
Urina biochimie**  
Urina sediment**  

TSH *** : Pacienţii cu DZ tip 1 sunt predispuşi şi pentru alte afecţiuni autoimune: boala Graves, tiroidită Hashimoto (în acest  scop, determinarea TSH se va face la toţi pacienţii cu DZ de tip 1) 

DIABET- DEPISTARE *

DIABET TIP 2 MONITORIZARE**

DIABET TIP 1 ***

 

Bibliografie:

1. American Diabetes Association, Standards of Medical Care în Diabetes, Diabetes Care 28:S4-S36, 2005.

Te-ai hotarat sa ai un copil? Ai facut deja pasul si micutul e pe drum? Analizele medicale care se impun in aceasta situatie sunt mult mai accesibile la        

Hemoleucograma completa – 18 parametri

 

 • VSH  *
 • Timp quick – timp de protrombina, activitate de protrombina, INR  
 • Uree  *
 • Creatinina  *
 • Acid uric 
 • TGO 
 • TGP 
 • Calciu total 
 • Calciu ionic *
 • Proteine totale 
 • Glicemie *
 • Colesterol  
 • Trigliceride  *
 • Fier  *
 • VDRL  *
 • AgHBs *
 • AcHCV *
 • HIV 
 • Grup sanguin ABO
 • Grup sanguin RH
 • Urocultura + Antibiograma *
 • Mycoplasma + Ureaplasma + Antibiograma *
 • Chlamydia (IgM + IgG) *
 • Examen complet de urina 

 

Ce este profilul TORCH? Profilul TORCH este un set de analize indicat femeilor ce doresc sa ramana insarcinate sau care sunt in primul trimestrul de sarcina. Denumirea in sine este o prescurtare de la numele unor agenti infectiosi ce provoaca boli transmisibile de la mama la fat, care, netratate, pot cauza anomalii severe sau chiar pierderea sarcinii. Neinclusa in profilul standard TORCH, dar la fel de importanta, este si testarea pentru Chlamydia trachomatis IgG si Ig

 

Profil TORCH: Toxoplasma (IgM + IgG) *, Rubeola ((IgM + IgG), Citomegalovirus (IgM + IgG), Herpes

Date Terra Aster

Sediul social: Alba Iulia, B-dul Revoluţiei 1989, nr. 15

 

Puncte de lucru Alba Iulia:

Calea Moţilor, nr.17A,

B-dul Revoluţiei 1989, nr. 23A

Tel.(+40) 258 833 408;

Fax(+40) 258 835 541

Mob.(+40) 732 335 158

Mob.(+40) 732 335 162

Punct de lucru Sebeş: 

Tel.(+40) 358 401 625

Punct de lucru Aiud:

Tel.(+40) 358 401 744

------------------------------------------

Viziteaza şi site-ul Laboratorului de analize TERRA MED LABORATOR - Alba Iulia

Program Terra Aster

Cetate  Luni-Vineri : 06302000 
                 Sâmbăta :  08001500
 
Centru  Luni-Vineri :  07001900 
           Sâmbăta :  ÎNCHIS
 
Radiologie Luni-Vineri: 08001900 

 

PROGRAM SALĂ ÎNTREŢINERE MEDICALĂ, FITNESS, GIMNASTICĂ DE ÎNTREŢINERE ŞI RECUPERATORIE  

 

LUNI - VINERI 0700-1200,1300-2200, SÂMBĂTA 0800-1300 

TE SUNĂM NOI

Programare rapidă

Solicitari rezultate 

Dacă doriţi să primiţi rezultatele la analize medicale pe email, vă rugăm trimiteţi solicitare la adresa :

 

laboratorterraaster@gmail.com

Căutare

Rezultate pacienţi 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPURILE DE SERVICII PENTRU CARE POTI APELA CU TOATA INCREDEREA LA CENTRUL MEDICAL TERRA ASTER

 

 

Prebioticele

Termenul "prebiotic" inseamna: pre = anterior, bios = viaţă
 
Prebioticele nu trebuie confundate cu probioticele, primele asigura un mediu de dezvoltare optim pentru microorganismele "prietene" ale intestinului.
Read more...
 

Probioticele

Termenul “probiotic” inseamna “pentru viata”!
Stiati ca flora intestinala are nevoie de o perioada indelungata pentru a se reface dupa un tratament de o saptamana cu antibiotice?  
Read more...
 

Administrarea corecta a medicamentelor

Medicamentele actioneaza corespunzator doar daca sunt administrate si sunt utilizate in mod corect, respectand intocmai recomandarile medicului.

 

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Page 1 of 6

Forum discuţii TERRA ASTER

 

forum terra aster

Social

  

Înscrie-te la Newsletter

Introduceti cuvintul ANTISPAM
Nume:
Email:

Galerie Foto